We maken plaats voor de Sint

Zo, de Internationale Dag van de Vrijwilliger 2015 zit er weer op. Dertig jaar geleden werd die voor de eerste keer georganiseerd en het achterliggende idee van deze IVD staat nog kaarsrecht overeind. Niet moeilijk, want ook de vrijwilligers van gisteren, vandaag en die van morgen zijn onze rotsen in de branding, die met een kracht van overtuiging blijven vrijwilligen.

Ook zonder dankwoord. Ook als het moeilijker gaat. Ook als ze mogelijk zelf even onpasselijk worden van wat ze moeten trotseren, de passie, de emotie.

Met dankwoord wordt dat vrijwilligen gewoon aangenamer. Het feit dat zoveel organisaties een ‘merci’ boodschap uitstuurden vandaag betekent iets. Het geeft aan dat heel wat organisaties en vrijwilligers hun vrijwilligers koesteren en beseffen dat ze betekenisvoller en sterker zijn dankzij die inzet. Door ook meer ‘algemene’ dankboodschappen de wereld in te sturen, zoals we dat als Vlaams Steunpunt Vrijwilligerswerk zelf doen, willen we ook aandacht geven aan die mensen in hun verenigingen en clubs, waar alles, van het besturen tot het organiseren, plannen en uitvoeren, in handen is van vrijwilligers.

We hebben jullie een dankbaar en kloppend hartje toegeworpen. Oprecht en gemeend, en we hopen dat je natuurlijk ook na deze IVD lustig en gezwind blijft door vrijwilligen. Ach, zouden we daar aan kunnen twijfelen? Het vrijwilligersbloed kruipt waar het niet gaan kan, en dat is toch een heerlijke vaststelling?

Merci voor die inzet. Merci ook voor al die organisaties, projecten, initiatieven, verenigingen die ons blog-forum wisten te vinden om toffe filmpjes, foto’s, boodschappen en ideeën te delen.

We hopen jullie terug te zien in 2016!

Reacties zijn gesloten.

 
 

Vlaams Steunpunt Vrijwilligerswerk vzw

Amerikalei 164 bus 1 || 2000 Antwerpen
+32 (0)3 218 59 01 || info@vsvw.be || www.vlaanderenvrijwilligt.be