22.337,50 minuten aan luisterende oren

Vrijwilligers zijn voor de DrugLijn van groot belang. Zonder onze vrijwilligers zouden we bij lange na niet alle mensen die behoefte hebben aan een gesprek te woord kunnen staan. In 2014 hebben onze vrijwilligers in totaal 1.787 telefoontjes en skype-oproepen beantwoord. Als je weet dat een gemiddeld telefoongesprek 12 minuten en 30 seconde duurt, hebben onze vrijwilligers in totaal 22.337,50 minuten, ofwel 372,3 uur hun luisterend oor gebruikt.

Daarnaast hebben onze vrijwilligers 944 mailtjes beantwoord. Gemiddeld besteden wij bij de DrugLijn 27 minuten aan het beantwoorden van een mailtje. Elk mailtje wordt persoonlijk, doch anoniem beantwoord. We werken niet met kant-en-klare mailtjes of voorgedrukte teksten. In totaal hebben onze vrijwilligers 426,4 uur besteed aan het zorgvuldig formuleren van een persoonlijk antwoord.

In totaal hebben onze vrijwilligers zich dus 798,7 uur belangeloos ingezet in 2014 voor iedereen die behoefte had aan een luisterend oor of een vlotte en deskundige pen. 41,8% van de oproepen werd beantwoord door een van onze vrijwilligers (de rest door de vaste teamleden).

Je vraagt je misschien af hoeveel vrijwilligers er werken bij de DrugLijn? Onze vrijwilligerswerking is een dynamische groep, maar gemiddeld kan je spreken van een groep van 15 vrijwilligers die zich inzetten. Gaande van 21-jarige studenten tot krasse zeventigers en alles wat ertussenin zit!

Als DrugLijn zijn wij trots op onze vrijwilligers. Zij maken het verschil! Een hele dikke ‘mercikes’ is op zijn plaats.

Wil je een relevante bijdrage leveren aan de maatschappij en zoek je een sociale uitdaging? Wordt nu vrijwilligers bij De DrugLijn!

blog5

Reacties zijn gesloten.

 
 

Vlaams Steunpunt Vrijwilligerswerk vzw

Amerikalei 164 bus 1 || 2000 Antwerpen
+32 (0)3 218 59 01 || info@vsvw.be || www.vlaanderenvrijwilligt.be